Net voor de schoolvakantie leert Lieve je enkele fermentjes maken waar je de hele zomer plezier aan hebt. Fermenteren zorgt immers voor prettig fris zuur, zout en pit in je groenten. Helemaal anders dan voor de winterse fermentaties, hoef je voor deze bereidingen helemaal niet lang te wachten op resultaat. Bijgerechtjes, spreads, salades… alles is mogelijk met fermenten. We gaan samen ook enkele van die zomerse toepassingen proeven. Laat die vakantie nu maar beginnen!
Trefpunt: regio Aalter-Brug (bij een beginnend voedselbos)
Deelname: 25 euro (Velt-lid) / 30 euro (niet-lid); plaatsen zijn beperkt (max. 6p)!
Vragen? nieuws.aalter@velt.nu
Deze workshop is onderdeel van een reeks van 8 workshops, waarin we koken en fermenteren doorheen de seizoenen. Telkens koken we op een zaterdag en fermenteren we op eenĀ woensdagavond. Je kunt inschrijven voor 1 workshop of voor meerdere.